Пријем за два рукометна савеза

23. децембар 2021.
prijem-za-rukometni-savez

Градоначелник Лознице Видоје Петровић је данас организовао пријем за представнике рукометних савеза Србије и Републике Српске који су у години када Лозница обележава 60 година рукометног спорта, својим учешћем допринели успешној организацији дводневног Свесрпског рукометног купа у надметању четири најпрестижнија клуба – Војводине, Слоге, Металошластике и Борца.

– Ја сам поносан што су се два рукометна савеза определила за организацију куп – такмичења у Лозници. Са друге стране веома сам охрабрен после разговора њиховим  спортским гледиштима која се у потпуности уклапају у нашу политику која је компатибилна са политиком наше владе и државе. Ми смо пуно улагали у спортску инфраструктуру дајући снажну финансијску подршку клубовима и удружењима и зато су пред нама лепи дани  у смислу даље афирмације спорта као нечега што има изузетан утицај на све генерације и узрасте. То је одлична инвестиција. Потврда за то је чињеница да смо ми мала земља али нас веома често са свих такмичења  и олимпијада обрадују наши спортисти на најбољи начин. Дакле имамо довољно мотива и енергије, одличну сарадњу као у овом примеру  свесрпског куп – такмичења у Лозници, да на истеку године најлепше причамо о спорту. То значи да су оне много важније области, као што су привреда и пословање, у добром стању, тако да много лакше издвајамо и за спорт, и за науку, и за културу, закључује градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Према речима председнице Рукометног Савеза Србије Милене Делић, Свесрпски куп у Лозници је нуклеус и почетак далеко боље и шире сарадње у рукометном спорту и на томе се неће стати. – Промовисаћемо спорт у целини јер су у Лозници идеални услови за то, рекла је Делић изразивши  велику захвалност градоначелнику за допринос  оваквим такмичењима, нарочито у млађим селекцијама. – Ту је будућност рукометног спорта  где се град Лозница кроз заједнички интерес потврђује као заиста прави домаћин, рекла је председница Рукометног савеза Србије.

Маринко Умичевић председник Рекометног Савеза Републике Српске сматра да је рукометни спорт у експанзији упркос свим тешкоћама, јер у „никада тежим ситуацијама нисмо имали више талената“.

“Стварно сам изненађен, први пут сам овде, леп град, чист, уредан, у експанзији. Видим да се пуно улаже у спорт, на чему мало и завидим”, рекао је Умичевић и додао да би доста тога могли преписати од градоначелника Петровића.

Сарадња два рукометна савеза је одраз паралелних веза Србије и Српске и то није политичка флоскула, већ стање спорта на терену, рекао је Умичевић.  Сви учесници  пријема код градоначелника Лознице  пожелели су  да у данашњем поуфиналу и финалу Свесрпског купа у дворани Лагатор  победи спорт и рукомет.