Пријем у Лагатору за 102 награђена ученика – 17 ђака генерације

28. јун 2024.

Свечани пријем за 102 основца и средњошколца који су на државним и међународним такмичењима освојили једну од прве три награде приређен је у Спортском центру Лагатор.

На свечаности је награђено и 17 ђака генерације, а Град Лозница је за ову прилику издвојио укупно милион и 128 хиљада динара из градског буџета. Награде су уручили помоћник градоначелника Милан Југовић и члан Градског већа Љубинко Ђокић, који су честитали ученицима на изванредним резултатима и пожелели им још успешнију будућност.

“Задовољство ми је што могу да вас поздравим у име градоначелника Лознице и у своје лично име. Лозница је град вредних и добрих људи, завичај великана и гледајући данас вас овде, дубоко сам уверен да не морамо да бринемо за нашу будућност,” изјавио је Милан Југовић.

“Град не чине зидине, град чине људи. Успешни људи као што сте ви, јер знање је капитал који вам сигурно нико не може одузети, а снага једног града, снага једне државе мери се по броју образованих људи и њиховом квалитету. Желим вам, да заједно са свима који су били исто тако добри пре вас и са онима који ће доћи после вас, градимо једну лепшу Лозницу,” истакао је у свом обраћању Љубинко Ђокић, члан Градског већа Лознице.

Ђаци и њихови родитељи изразили су захвалност Граду на признању и подршци, истичући да им овакве награде пружају додатну мотивацију за даљи рад и напредак.

„Овај гест града је значајан свима нама, како основцима тако и ученицима у средњој школи,” рекла је у име награђених Теодора Видаковић, ученица генерације.

Ова свечаност је још једном показала да Лозница цени труд и успехе својих младих суграђана, те да ће и убудуће наставити да улаже у њихово образовање и развој.