Претпразнични пијем за основце и средњошколце код градоначелника

29. децембар 2022.

Као што је то  прошле године у Научно образовном центру у Тршићу, на врло искрен и предусретљив начин организовао празнични пријем и коктел са ученицима из основних и средњих школа, који потичу из материјално слабије ситуираних породица, градоначелник Видоје Петровић и данас је такав пријем организовао у Спортском центру Лагатор.  За 271 ђака из 18 школских установа уручени су вредни финансијски поклони, од по десет хиљада динара и празнични пакети, дар њиховог града.   При томе, градоначелник Лознице  је најпре истакао да је овде са свим сарадницима из руковдства града, Градског већа, Тима за будућност Лознице да им од срца пренесе најтоплије поруке.

– Упућујем вам  најлепше жеље у долазећој години од вашег и нашег града, од ваше и наше Лознице, и  преносим уверење да је ово и ваш град и ваше време и да смо ми чврсто уз вас, да покушамо да вам не само укажемо пажњу, већ и родитељску љубав, да на измаку старе пожелимо лепшу, срећнију и успешнију 2023. годину, рекао је Видоје Петровић.

По већ доказаном залагању за младе који су будућност Лознице, града који је међу првима 2007. године отворио врата Канцеларије за младе, лознички градоначелник је упутио позив свакоме од њих да  пронађу снаге у себи и „уложе још мало више напора јер су заправо то генерације које су  на путу да за десетак или још неку годину преузму врло важне улоге у личном, породичном  али и животу  наше локалне заједнице, наше државе или републике“.

– Ми се заиста трудимо колико је то у нашим могућностима да услове вашег живота, школовања, учинимо бољим кроз различите видове активности које град предузима како би кроз подршку образовању а касније и својеврсне стипендије, стварање услова да по завршетку школа и академских студија остварите свој сан за запослењем у свом граду… Да останете овде, у вашем граду у вашој Лозници, казао је Петровић и додао: – Ваши наставници и директори, моји сарадници који се баве питањима младих и образовања изрекли су много лепих речи о вама и зато хоћу да кажем да ми је ово најдраже обраћање у овој години, као што ми је то и такво дружење са вама било на крају прошле године, додуше на другом месту, у Тршићу. Потрудили смо се опет да вам обезбедимо одговарајуће поклоне и одговарајућу финансијску подршку, што су наши људски и српски обичаји. Ви сте вредни много веће пажње а ми ћемо се из године у годину трудити да вредност ових поклона буде увек већа јер ви ћете знати да их најбоље  употребите.

Сањајте лепе снове у настојању да их потврдите на јави. Свима вама желим све најлепше у наступајућој 2023. години, била је завршна порука коју је први човек града упутио основцима и средњошколцима са претпразничног пријема у Лагатору на којем су представљена врло корисна искуства из раљда Канцеларије за младе у Лозници.