Представљена студија саобраћаја

15. март 2021.
strategija-saobracaj

Студија саобраћаја града Лознице, коју је израдио Саобраћајни факултет у Београду  пре свега у циљу унапређења саобраћајног система, презентована је у великој сали Градске управе.
Владимир Ђорић са Саобраћајног факултета рекао је да студија  обухвата два дела, а у оквиру првог прикупљене су информационе основе о саобраћају како би била добијена комплетна слика о томе како функционише саобраћај у Лозници.
– Развијен је транспортни модел намењен прогнози саобраћајних токова у будућности који су основа за одлучивање шта би требало урадити у Лозници по питању унапређења саобраћаја. Из наших истраживања и консултација са Градском управом издвојили смо карактеристичне делове студије којима смо посветили више пажње, пре свега паркирању – истакао је он.
Како је навео, када је у питању паркирање неке од мера су временско ограничење, боља контрола и санкционисање с обзиром на то да велики број паркирања није у зони наплате.
Према његовим речима, унапређење саме саобраћајне инфраструктуре превасходно је везано за зону Лагатор како би могли да утичу на смањење саобраћајног оптерећења на кључној тачки, а то је Трг Вука Караџића.
Ђорић је указао и на то да је употреба бицикла у саобраћају око седам одсто због чега студија предвиђа формирање бициклистичке путне мреже која би повезала градско језгро са саобраћајницама према Бањи Ковиљачи и Ваљеву.