Председник Вучић oтворио стадион ‘Лагатор’ у Лозници: Са Драганом Џајићем, председник означио нову еру спорта у граду

19. новембар 2023.

Посета председника Србије, Александра Вучића, новом стадиону “Лагатор” у Лозници, означила је значајан тренутак у спортској и инфраструктурној сфери. У пратњи сарадника из Владе, руководства града и фудбалске легенде Драгана Џајића, који је званично и отворио овај спртски инфраструктурни понос града. Председник је представио стадион који је изграђен по највишим стандардима УЕФА, према којима су се, поред импресивне архитектуре, посебно истакли и изазови везани за хибридну траву.

Стадион “Лагатор” импресионира са два нивоа трибина и капацитетом за више од 8.000 посетилаца. Председник Вучић нагласио је да је изградња стадиона пажљиво праћена од стране УЕФА, која је поставила високе стандарде, укључујући детаље попут тоалета и простора за гостујуће навијаче.

Вучић је упоредио нови стадион са објектима у Зајечару и Лесковцу, наглашавајући комплексност “Лагатора”. “Лепши је чак него стадион у Тополи. Много је комплекснији. Лагатор је одједном постао најскупљи део Лознице. Цене су скочиле у небеса,” изјавио је председник.

Поред представљања новог стадиона, председник Вучић најавио је будућа улагања у спортске објекте широм Србије. Планира се реновирање стадиона у Нишу и Крагујевцу, с посебним фокусом на стадион Чаир, за који је предвиђен значајан буџет. Ове амбициозне иницијативе наглашавају посвећеност унапређењу спортске инфраструктуре у земљи.

У склопу посете Лозници, председник је обишао и реновирани хотел “Подриње” у Бањи Ковиљачи, који симболизује растући интерес страних инвеститора у српски туристички сектор. Хотел, површине 4,7 хиљада квадратних метара, представља значајан корак ка интернационализацији туристичке понуде Србије.