Предлог Одлуке о буџету за наредну годину иде на скупштинско усвајање

4. децембар 2020.
gradsko-vece-2020-12

Градско веће је на 9. седници, одржаној јуче и данас, утврдило је предлог Одлуке о буџету града Лознице за 2021. годину и остале тачке које су биле на дневном реду.

Председник Већа и градоначелник Лознице Видоје Петровић указао је на значајан помак у области привреде и економије у нашем граду што је условило велики раст буџетских средстава из године у годину.

Он је истакао да је буџет града развојни и пројектни и да је Лозница на добром путу да се нађе у групи од десетак најразвијенијих градова у Србији захваљујући пре свега бројним инвестицијама у сектору привреде и паметним улагањима у инфраструктуру, образовање и друге области.

Чланови Већа изнели су конструктивне предлоге како да се располаже буџетским средствима за наредну годину и како да се ефикасније организују рад и активности Градске управе као и предузећа и установа на територији града Лознице.

На Већу је утврђена и Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности у јавним предузећима чији је оснивач град Лозница за период од 01.01.2020. године до 30.09.2020. године, затим Планови детаљне регулације за „Гробље 2″ у Тршићу, „Гробље” у Јелаву, блока између улица Војводе Мишића, Ђуре Јакшића, Светог Саве, Јована Цвијића и трга Анте Богићевића у Лозници, Одлука о градском водоводу и канализацији, програми пословања локалних предузећа и установа, Годишњи план рада Градског штаба за ванредне ситуације, предлози одлука које се односе на област спорта, социјалне заштите и друго.