Потписано још седам уговора за куће са окућницом на селу

24. децембар 2021.
kuce-sa-okucnicom

Седам младих породица потписало је данас у Градској кући уговоре за доделу бесповратних новчаних средстава за куповину, изградњу или реконструкцију кућа са окућницом на сеоском подручју на територији Лознице, а тим поводом председник Комисије за реализацију овог, другог по реду јавног позива у  2021. години, градски менаџер Дејан Сталовић, истакао је, да ова идеја, спроведена на иницијативу градоначелника Видоја Петровића, показује да је Граду изузетно важан рурални развој.

– Данас смо потписали уговоре о реконструкцији, изградњи, набавци и куповини куће са окућницом на селу са седам младих породица из Јаребица, Брњца, Горњих Недељица, Руњана, Грнчаре, Симиног Брда. Ова идеја покренута је на иницијативу градоначелника Видоја Петровића још пре неколико година, када смо потписали један уговор о куповини куће. Овај програм у потпуности је заживео ове године, када смо, у оквиру првог јавног позива потписали уговоре са три породице и сада са седам – казао је Сталовић.

Како је указао, када су видели да заиста постоји велика заинтересованост за овај програм и да је то нешто што је наишло на добар одјек ребалансом су увећали средства у буџету Града у ове сврхе, захваљујући чему је данас још седам породица добило помоћ за решавање стамбеног питања, које је једно од најважнијих за сваког човека.

– Током ове године издвојили смо шест милиона динара односно свака породица је  добила по 600 хиљада динара. Очекујем да већ током фебруара распишемо нови конкурс за који смо определили шест милиона динара. Ако буде велика заинтересованост као и ове године, имајући у виду да се Град одлично развија и да је пуњене буџета ванстандардно, наћи ћемо начин да ребалансом издвојимо нова средства у ове сврхе. Током наредне недеље обићи ћемо неке од породица да се на лицу места уверимо каква је ситуација и како они то доживљавају – закључио је Сталовић.

Једна од потписница уговора је и Соња Максимовић из Грнчаре, мајка троје деце, која је са својим супругом ради на изградњи куће у којој ће живети.

– Ми смо петочлана породица. Почели смо да градимо кућу ове године, међутим с обзиром на то да је цена грађевинског материјала скоро дупло повећана, нама заиста много значи ова помоћ. Желим заиста пуно да се захвалим градоначелнику Лознице Видоју Петровићу, председнику Комисије Дејану Сталовићу и свим осталима који су учествовали у реализацији овог програма – поручила је Максимовић.