Потписани уговори за спровођење мера енергетске ефикасности

8. новембар 2021.
energetska-efikasnost-ugovori

Градоначелник Лознице Видоје Петровић са својим сарадницима уручио је данас уговоре грађанима, којима су, у оквиру реализације јавног позива за спровођење мера енергетске санације одобрена средства у те сврхе.

Уговоре за набавку и уградњу термичке изолације, затим столарије и котлова на гас и пелет потписали су Град Лозница, суграђани и извођачи радова који су углавном са подручја Лознице због чега је градоначелник изразио посебно задовољство.

– Годинама смо издвајали велика средства у сврхе енергетске ефикасности, а у текућој смо определили 80 милиона динара. Сада смо то додатно оснажили уз подршку наше државе. Ресорно Министарство рударства и енергетике расписало је јавни позив, на основу којег смо одмах формирали Комисију, која је урадила велики посао са нашим суграђанима. Од 244-оро Лозничана, који су се пријавили на овај конкурс њих 120 је добило конкретну финансијску подршку од надлежног министарства као и из буџета Града – указао је он.

Упоредо са овим подстицајем, Комисија за спровођење јавног позива заједно са управницима зграда потписала је 55 уговора за стамбене објекте вишепородичног становања што обухвата између 500 и 600 домаћинстава, а добра страна овог јавног позива је што су и наши грађани учествовали у избору извођача радова.

– Ово је снажан искорак у погледу побољшања енергетске ефикасности. У наредном периоду ћемо имати интензивне радове на поправљању својстава тих зграда кроз израду нових фасада,  замену столарије, санацију кровова, инсталирање интерфона и видео надзора и уградњу лифтова – рекао је градоначелник Лознице.