Потписани уговори са управницима зграда

7. децембар 2023.
stalovic-potpisivanje-ugovora-upravnici-zgrada

Започете активности у новом циклусу унапређивања својстава стамбених зграда у Лозници данас су настављене у Градској управи потписањем 72 нова уговора у новом циклусу са управницима стамбених заједница у зградама. Реч је о три већ изузетно атрактивна конкурса за инсталације, уређаје и опрему и конккурсу за кровове за које су из буџета планирана средства у износима од три и по милиона динара где је акктивна подршка града педесет процената, саопштили су представници Комисије за реализацију овог пројекта.

Као и претходних, тако је и ове године владало велико интересовање станара па је за радове на инсталацијама у реализацији 25 уговора, за кровове има их  шест, а за уређаје  и опрему 41 уговор, што је у збиру 72. Објављена је и прелиминарна листа за термичку изолацију фасада на зградама па ће уследити предмери и предрачун након чега ће уследити потписивање уговора.

Обнове које су  почеле  пре три године после иницијативе Видоја Петровића, председника Привременог органа допринеле су бољој енергетској ефикасности својстава зграда, већој безбедности и лепшем изгледу стамбених јединица и по томе је Лозница била међу првим локалним самоуправама где је таква пракса имала све бољи пријем код грађана, и са оваквим активностима ће се наставити у наредном периоду.