Потписани стамбени уговори са 30 избегличких породица

30. април 2024.
stanovi-lagator

Град Лозница као друштвено одговорна локална заједница у континуитету  доприноси решавању социјалних питања избеглих и расељених лица. Прошле седмице су у просторијама Јавног бележника потписани уговори о купопродаји стамбених јединица са 30 избегличких породица чиме су трајно решена  њихова стамбено имовинска права.

– Реч је  о породицама које су се задржале да живе у Лозници у периоду после ратних сукоба у Босни и Херцеговини и Хрватској чиме је, кроз ове активности руководства града и финансијским средствима донаторских организација, почео лепши и боље организован  живот људи који су преживели ратне невоље и патње, каже Петар Гавриловић, заменик градоначелника Лознице.

Њихови станови се налазе на Лагатору, у Улици Ленке Дунђерски и изграђени су кроз регионални стамбени програм – „Потпројекат 7“ у партнерству Града Лознице и Комесаријата за избегла и расељена лица Републике Србије. Руководство града наставља даље  активности које ће омогућити сваку врсту помоћи наведеној категорији лица.