Потписан протокол о бесплатној матурској свечаности

16. мај 2024.
potpisan-protokol-besplatne-mature

У Градској управи у Лозници данас је потписан Протокол о сарадњи Града са четири лозничке средње школе  о релизацији  свечаности  матурских вечери ученика завршних разреда у Установи за физичку културу Лагатор. Први пут у историји града локална самоуправа је на иницијативу градоначелника Видоја Петровића покровитељ свих трошкова за организацију четири матурске вечери 840 ученика завршних разреда Гимназије, Средње економске, Техничке и Средње школе „Свети Сава“. Према речима помоћника градоначелника Милана Југовића ово је још један начин да се покаже да је Лозница уз своје ђаке, а са  друге стране то је подршка финансијском  растерећењу ученичких породица:

– Свесни смо чињенице да постоје и породице које не могу лако да плаћају  издатке за матуре а наша намера је да се сва деца осећају равноправно. Руководство града је зато обезбедило бесплатну матурску прославу за гимназијалце 31.  маја, матуранте Средње економске 3. јуна, за Техничку је 5. а дан после, 6. Јуна је за матуранте из „Светог Саве“. Овај гест је круна систематске подршке коју Град Лозница пружа младима,   из читавог сета мера од рођења па током школовања. Радује нас што ће коначно сви бити заједно са својим другарима и професорима, – рекао је Југовић.

Школе се обавезују да спроведу поступак за избор најповољније понуде за набавку хране и пића, ангажовање музичког оркестра и услуге фотографисања матураната  пружајући неопходне мере безбедности ученика током одржавања матурских вечери.

Лoзницa гoдинaмa ствaрa услoвe у кojимa дeцa и млaди мoгу дa oствaрe свoj пун пoтeнциjaл. Руководство града труди сe да у oствaрeњу тoг стрaтeшкoг циљa будe дoбрa пoдршкa пoрoдици, дeци и прoсвeтним рaдницимa кao и oбрaзoвним устaнoвaмa. Град финансира  и кaпитaлнe прojeктe шкoлa, рaдoвe нa текућем одржавању, сталне трошкове, опрему и материјал за образовање, такмичења ученика, награђивање најбољих ученика и студената.