Посета студената Православног богословског факултета Лозници: Предавање професора Драгутиновића

23. мај 2024.

На позив градоначелника, Видоја Петровића, петнаест студента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, предвођени професором др Предрагом Драгутиновићем, боравили су у дводневној посети Лозници.

У оквиру посете у Галерији „Мина Караџић“ професор Драгутиновић, еминентни библијски стручњак и редовни професор на катедри Нови завет Православног богословског факултета, одржао је предавање на тему „Савремени црквени изазови: Милост хоћу, а не жртвоприношење“.

Госте је поздравио Милан Југовић, помоћник градоначелника Лознице, који је истакао значај вере и цркве као кохезионих снага српског народа кроз историју. „Кроз векове, вера и црква су били стубови нашег идентитета и заједништва. Драго нам је да смо данас домаћини овако важног догађаја,“ рекао је Југовић.

Посета студената и предавање професора Драгутиновића привукли су велику пажњу локалне заједнице, а многи су изразили задовољство што су имали прилику да чују речи једног од најугледнијих библијских стручњака у Србији.

Ова посета је још један доказ важности отвореног дијалога и континуираног образовања у животу цркве и њеног народа, а Лозница је још једном показала своју гостољубивост и преданост очувању културног и духовног наслеђа.