Порука градоначелника на пријему средњошколаца – Град је увек уз вас

29. децембар 2021.
Prijem-deca-paketici2022

Град Лозница на челу са градоначелником Видојем Петровићем  већ годинама уназад  кроз различите подстицаје омогућава лакше и боље школовање. Поред ширења и опремања школа, финансијске подршке ученицима и студентима и  стварања Тима за будућност Лознице,  подизања безбедности  у градским и сеоским срединама, у сусрет долазећим празницима Новој години и Божићу, данас су за 60 средњошколаца  из мање имућних породица, уручени новогодишњи пакети, уз новчану награду и ваучер. У пригодној речи коју је  градоначелник  упутио  ученицима и њиховим професорима изнета је топла, права родитељска  порука.

– „Циљ је да вам у овој одлазећој години сви ми заједно кажемо да вас пуно волимо, да вас ценимо и да ви нисте сами. Ово је ваш град , ово је ваша  земља, а ми смо ту да вама служимо и да за вас  градимо будућност,  не кроз причу већ конкретна остварења.  Ја сам замолио да нам се овде придружи десетак ваших старијих другара који су завршили средње и академске школе са просеком оцена изнад девет, уписали мастер и докторске студије, и без икакве протекције  добили шансу да раде у свом граду и за свој град, да раде за вас.  Неизмерно сам срећан што ћу се данас бар мало дружити са вама. Нисте случајно изабрани у име ваших школа. Жеља ми је да вам кажемо да живот увек има смисла, да га треба с оптимизмом и ведрином прихватити на сваком месту, да треба увек дефинисати циљ да би се до њега и дошло. Свако ко је јасно дефинисао свој циљ на тај начин,  стигао је до свог циља. Разлика је једино у пролазном времену. Некада нам све иде на руку, некада се наиђе на  проблеме. али замислите, какав би живот био да и  тога нема. И када се посрне и  случајно падне, битно  је да се устане, и настави напред“ рекао је градоначелник Петровић.

Своје обраћење градоначелник је завршио емотивним речима – „ Овај град вас воли и ово је најмање што смо могли да урадимо за вас. Поклони који су  за вас су обасути топлином из срца, они су нешто што ће, надам се,  угрејати ваша срца и дати нову снагу да се борите. Ваши професори, наставници и директори  рекли су ми да сте добра деца, да сте борци а  такви нам требају.“

Пожелевши им сваку срећу и на сваком месту, градоначелник Видоје Петровић са сарадницима из Градске управе уз позив на заједнички коктел у Научнообразовном центру је честитао празнике свим просветним радницима и родитељима свих ђака.