Поклон прворођеној беби у 2021. години

17. јануар 2021.
prva-novorodjena-beba-2021

Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић уручио је у име градоначелника и града Лознице поклоне мајци прворођене бебе у овој години Теодори Милићевић. Теодори је уручен новчани поклон вредности нешто више од 47 хиљада динара, колико износи просечан нето лични доходак у Лозници као и пакет са козметиком, кашицама, пеленама односно свим стварима неопходним беби у првим данима живота.
– У своје и име градоначелника честитам Теодори на најлепшем поклону који је могла добити у новој години. Лозница има неколико одлука којима дајемо финансијску подршку родитељима. Они који добију прво дете имају право на једнократну новчану накнаду од 15.000 динара, док за друго, треће и четврто могу рачунати на 20.000 из градског буџета. Ко добије близанце има право на 40.000, а тројке 50.000, док млади брачни пар који први пут склапа брак има право на једнократну новчану накнаду у висини једног просечног личног дохотка на територији града Лознице. Прошле године смо по први пут предвидели средства за вантелесну оплодњу у висини од пет милиона динара. Четрнаест брачних парова добило је новац, а према информацији од јутрос једна будућа мајка носи двојке – истакао је  помоћник градоначелника и додао да Лозничани за друго дете у обданишту не плаћају пуну цену, а за треће  је боравак бесплатан.
Теодора Милићевић је 1. јануара ове године на свет донела здравог дечака тешког 4.500 грама и дугачког 56 сантиметара и то јој, како је рекла, прво дете. Она се захвалила на лепим жељама за новогодишње и божићне празнике и на поклонима које је добила.
У новогодишњој ноћи у име градоначелника уручено је око сто поклона свим здравственим радницима који су тада радили на одељењима у ковид систему лозничке болнице, а подељено је и дванаест пригодних поклона бебама у породилишту и четири новогодишња пакетића деци на Дечјем одељењу.