Поклон Града Лознице проворођеној беби

6. јануар 2022.
prvorodjena-beba-2022

Чланови Тима за будућност Лознице Марија Бабић, Душица Ковачевић и Стефан Симић уручили су данас у име градоначелника Видоја Петровића и Града мајци прворођене бебе у 2022. години пригодан пакет са неопходним стварима у првим данима живота новорођенчета и новчани износ од 52 хиљаде динара,  што је просечна нето зарада на територији Града.

– Налазимо се на најлепшем месту у нашем граду, породилишту. Честитамо свим мамама које су у 2022. донеле на свет нови живот и желимо пуно среће, много лепих тренутака са њиховом децом и још принова у наредним годинама. У име  градоначелника Видоја Петровића и Града Лознице, ми из Тима за будућност, уручили смо мајци прврођене бебе поклоне и пожелели њој и њеној породици пре свега добро здравље и срећу  – казала је Марија Бабић.

Маријана Драгић, мајка прворођене девојчице, захвалила се градоначелнику и Граду на лепом гесту и подршци и казала је да ће то значити за бебу и целу породицу која са новим чланом сада има четворо деце.

Начелник Одељења гинекологије и породилишта Жељко Павловић казао је да је у овој години до сада рођено 13 беба што је обећавајуће због чега су оптимистични и надају се да ће током 2022. бити више новорођенчади него у претходним.

У новогодишњој ноћи, градоначелник са својим сарадницима, уручио је пригодне поклоне за бебе у породилишту, малишане на Дечјем одељењу и запослене на одељењима педијатрије, гинекологије, породилиште, ковид службе и одељења Опште болнице и Дома здравља “Др Миленко Марин” (Одељење пулмологије, Инфективно одељење, Службе хитне помоћи, Тријажна амбуланта службе опште медицине, Службу за здравствену заштиту деце).

Град Лозница годинама уназад издваја значајна средства за подстицајне мере породици и рађању. Одлуком Града млади брачни пар који први пут склапа брак има право на једнократну новчану накнаду у висини просечног нето личног дохотка на територији града. Родитељи такође  остварују право на једнократну новчану накнаду за прво, друго, треће и четврто дете, за близанце и тројке.

У протекле две године из буџета Града опредељена су средства за вантелесну оплодњу у износу од 5 милиона динара на годишњем нивоу што су искористили многи брачни парови, од којих су се неки већ остварили као родитељи док је у овој години у те сврхе опредељено 6 милиона динара. Имајући у виду  чињеницу да су деца и породица међу међу главним приоритетима нашег Града и градоначелника, подршка и подстицаји наталитету и родитељству биће настављени у овој и наредним годинама.