Подршка ученицима из осетљивих група

12. новембар 2021.
donacija j lesnica

Основној школи ,,Александар I Карађорђевић” у Јадранској Лешници данас је, у оквиру реализације пројекта „Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и других маргинализованих група изазване пандемијом COVID-19 у 18 локалних самоуправа”, додељено 20 таблет рачунара у циљу превазилажења изазова у области образовања насталих услед пандемије.

ОШ ,,Александар I Карађорђевић”, основана је 1870. године. Добитник је Ордена заслуга за народ и Плакете Града Лознице, а данас броји око 330 ученика у матичној школи и три издвојена одељења.

Помоћник градоначелника Љубинко Ђокић истакао је, да ће ова донација добро доћи ученицима с обзиром на то да отприлике трећину ђака из ове школе чине деца из осетљивих категорија – ромска деца, деца из хранитељских породица, која су слабијег материјалног стања и да Град Лозница финансира ромска удружења и партнер је на свим пројектима, чији је циљ подршка осетљивим друштевним категоријама.

– Ми као град чинимо све да помогнемо овој школи. Градоначелник је обећао мештанима да ће бити изграђена фискултурна сала, која ће служити, не само за одржавање наставе већ и за подизање нивоа физичке културе овог краја. Урађена је пројекта документација и добијена је грађевинска дозвола. У буџету Града опредељена су средства за прву фазу радова и ових дана расписаћемо јавни позив за изградњу – указао је Ђокић и захвалио се што се оваква активност одвија у Јадранској Лешници.