Подршка у трагедији: Градоначелник Лознице посетио породицу Максимовић

31. август 2023.
poseta-gradonacelnik-porodica-maksimovic

Градоначелник Лознице, Видоје Петровић, посетио је породицу Максимовић која је претрпела неизмерну трагедију губитком браће Милана (47) и Милисава (49) Максимовића. Он је уручио школски прибор и лаптоп деци како би им олакшао повратак у школске клупе. Градоначелник је такође разговарао са породицом и сагледао њихове потребе за надолазећи период, како би добили подршку у складу са могућностима буџета Града.

Почетком јануара породица Максимовић из Липничког Шора доживела дубоку трагедију губитком браће Милана (47) и Милисава (49). Оставили су за собом неутешне супруге, мајку и петоро деце, с тим да је Милисав оставио троје, а Милан двоје. Овај изненадни губитак оставио је породицу у тешком емотивном али и материјалном стању.

У знак подршке породици у овим тешким тренуцима, градоначелник Лознице, Видоје Петровић, посетио је њихов дом пред почетак нове школске године. Уручио је школски прибор и лаптоп деци, омогућавајући им да се што боље припреме за наставу и изазове које доноси школовање.

Током посете, градоначелник је разговарао са породицом како би сазнао шта им је најпотребније, посебно имајући у виду предстојећу зиму. Петровић је истакао да ће се уложити максимални напор у складу са буџетским и законским могућностима како би се подржала ова породица.

“Урадићемо све што је могуће, од материјалне помоћи до пружања подршке мајкама како би се запослиле и обезбедиле своје породице. Наша подршка, не само за ову породицу, већ и за све остале грађане, увек је присутна”, рекао је градоначелник.

Подсећамо да су браћа Милан и Милисав преминули у истом дану, сазнајући за трагичан догађај који се десио. Милан се налазио на фудбалском турниру у Словенији када је стигла тужна вест о његовој изненадној смрти. Обојица су остала без оца у раним годинама, што је учврстило њихове везе. Њихова доброта и преданост у суочавању са животним изазовима оставили су дубок траг у заједници. Породица Максимовић позната је по својој једноставности и блискости, а браћа су се истицала својом спремношћу да пруже помоћ комшијама и пријатељима.