Почиње испорука пакета најугроженијим грађанима Лознице

9. април 2020.

Почиње испорука пакета најугроженијим грађанима Лознице

9. април 2020.

Градоначелник Лознице и командант Градског штаба за ванредне ситуације града Лознице Видоје Петровић обишао је данас дистрибутивни центар у Установи за физичку културу (УФК) „Лагатор”, где волонтери пакују пакете за грађане који су у тешкој материјалној ситуацију, и том приликом казао је да ће достава пакета на кућне адресе најугрожених лица почети сутра као и да на територији града још увек нема потврђених случајева заразе вирусом ковид-19.

Како је објаснио, пакети, за које су средства обезбедили град Лозница из свог буџета  као и суграђани и лознички привредници, делиће се на основу препорука и евиденција Центра за социјални рад, Црвеног крста и по евиденцији пензионерима са најнижим пензијама.

– Морам да похвалим наше привреднике који су се такође ангажовали и одазвали како бисмо заједно помогли најугроженијим грађанима. Волонтери, којих тренутно имамо 159 и који свакодневно раде, данас пакују пакете, а већ сутра иду на терен тако да ће помоћ доћи до сваког коме је у овом моменту најпотребнија – истакао је градоначелник Лознице и подсетио да у кол центру поред волонтера који пружају помоћ и информације грађанима раде и педагози и психолози који разговарају са грађанима и дају им савете у овим тешким временина.

Према његовим речима, здравство у Лозници је добро организовано и формирана је тријажни центар на основу прописаних мера Владе Републике Србије.

– Остаје нам само да овакво стање и овакав однос задржимо и у наредним недељама и да слушамо препоруке пре свега кризног штаба Републике Србије. Да слушамо струку, људе који су заиста максимално посвећени иако нажалост имамо и лекаре који су позитвни на корона вирус. Они жртвују своје животе да би нас лечили и бринули о свима нама. Најмање што свако од нас може да учини је да покаже висок степен одговорности, јер они су ти који према невидљивом непријатељу воде битку за све нас. У Лозници као и у свим градовима било јр спорадчних случајева где се нису баш сви одговорно понашали међутим наша војска и полиција заиста одговорно обавља свој део посла – указао је он и додао да Градски штаб стално ради, размењује информације, има добру комуникацију и умреженост.

– Градски штаб за ванредне ситуације је у обавези и сталном заседању, али права реч је о сталном раду јер свако у складу са својим делокругом рада и одговорностима обавља одговорно свој посао. Поред волонтера и кол центра имамо седам мобилних тимова који покривају свих 56 месних заједница на територији града. Њихова возила имају обележја Градског штаба за ванредне ситуације града Лознице као и сви они који у име Штаба обављају одговарајуће активности, како не бисмо дошли у ситуацију да евентуално нека непозната лица из себи знаних разлога шире дезинформације или да можда неке од наших суграђана доведу у заблуду. Ми смо предузели све што је у нашој могућности и у складу са мерама Владе Републике Србије. За сада из дана у дан имамо све бољу подршку и грађана и то је за сваку похвалу – закључио је градоначелник Лознице.