Почеле свечаности поводом Дана Града Лознице

15. јун 2023.

Славимо живот, љубав и породицу

Двочасовним програмом у декору веселих боја и тонова под називом Дан родитељства синоћ је у Цвијићевој улици, на шеталишту почело обележавање 16.јуна, Дана града. Најмлађи узрасти Лозничана су се дружили на манифестацији где су имали прилику да цртају, певају, рецитују и игром прикажу чари детињства .

Са велике бине поруку деци и родитељима упутила је у име града начелница Одељења за друштвене делатности Тања Глишић Матић рекавши да ако постоје медаље за родитеље и трофеји, онда то јесу  погледи и осмеси наше деце.

– У оквиру прославе Дана града овде славимо живот, љубав, негу, посвећеност, разумевање, породицу при чему је  родитељство најлепше и најодговорније занимање на свету, рекла је Глишић Матић и додала да се Град Лозница труди да кроз низ мера подршке буде ветар у леђима породица са децом, али и оних које се боре да добију потомство – рекла је отварајући Дан родитељства који су организовали Град Лозница, Туристичка организација града и Предшколска установа ‘‘Бамби’‘.

Дуж лепо уређених и опремљених штандова  који је поставила “Машта башта”  највећа пажња била је  под оним где је писало „Мој лекар”. Ту су деца, заједно са педијатром, обављала „прегледе”, док им је “Мој апотекар” пружио прилику да са запосленима у Апотекарској установи “Лозница” праве креме и парфеме. Након тога  у част празника града где живе и деле радости почео је концерт Леонтине и хора „Чаролија“.