Плански развој месних заједница

15. март 2021.
marko-jovanovic-mesne-zajednice

– Град Лозница посвећено и у континуитету ради на подизању квалитета и услова живота сваке од 56 месних заједница водећи рачуна о равномерном развоју свих делова нашег града. Са великим поштовањем се односимо према свим члановима савета месних заједница и опредељење градоначелника и руководства града јесте да у наредном периоду на партнерски начин решавамо проблеме, а у интересу Лозничана без обзира у којем делу града они живели – рекао је у изјави за медије члан Градског већа задужен за месне заједнице Марко Јовановић.

Према његовим речима, члан Градског већа Живко Стефановић и он, обишли су свих 56 месних заједница на територији града Лознице и упознали се са проблемима са којима се суграђани суочавају у разговору са свим представницима савета месних заједница који су им изнели који су то приоритети за рад у наредном периоду што су њих двојица представили у извештају који су доставили градоначелнику Лознице.

– Добар део тих предлога савета месних заједница постао је саставни део Одлуке о буџету и сигурно да ће у наредном периоду део тих проблема бити решен. На претходној седници Градског већа дата је сагласност на финансијске планове свих месних заједница тако да савети могу да крену са реализацијом планова рада у 2021. години – казао је он.

Како је навео, Одлуком о буџету града Лознице за 2021. годину обезбеђена су средства за рад месних заједница у износу од готово 40 милиона динара при чему је највећи део овог износа опредељен за текуће поправке и одржавање објеката, плаћање комуналних услуга, канцеларијски материјал и друго.

– Средства у износу од 40 милиона динара су само део финансијске подршке месним заједницама, а највећа улагања се реализују управо преко јавних предузећа и нема месне заједнице где нису видљиви резултати тих огромних улагања од стране града и јавних предузећа којима је оснивач град Лозница – указао је он.

Према Јовановићевим речима, улагања у путну, комуналну, енергетску, спортску инфраструктуру заједно са различитим врстама финансијске подршке и подстицаја различитим категоријама и групама становништва, удружењима и организацијама директно из градског буџета представљају пакет мера са циљем опстанка и оснаживања нашег становништва у свим деловима града, али и стварање услова за повратак оних који су из својих месних заједница отишли из различитих разлога.