Округ је сада ближи грађанима Лознице, Крупња, Љубовије и Малог Зворника

13. април 2023.

У Лозници отворена прва окружна канцеларија  седишта Мачванског управног округа

Градоначелник Видоје Петровић данас је са народном посланицом у Скупштини Републике Србије Драганом Лукић посетио новоотворену канцеларију  начелника Мачванског управног округа  Жељка Марјановића у Лозници. То је први пут да  је окружно начелство са седиштем у Шапцу,  сада ближе грађанима Лознице, Крупња, Љубовије и Малог Зворника јер се налази  у Цвијићевој улици, преко пута Поште. Канцеларија је опремљена средствима из буџета града Лознице.

Према речима начелника  Жељка Марјановића, Мачвански управни округ је један од већих на територији републике, јер у свом саставу има два града и четири општине па је реално дошло до идеје да се због убрзаног развоја Лознице управо и овде отвори канцеларија, која ће уз седиште у Шапцу, допринети ефикаснијем раду целог округа.

“Захвални смо што је нашу иницијативу подржао градоначелник Лознице јер је наша идеја тиме оживотворена. Канцеларија ће радити свакодневно до 15 часова и у њој ће увек бити неко за пријем странака а и ја ћу лично настојати да бар два пута недељно ту  будем у директном контакту са грађанима, рекао је Марјановић.

Уз речи захвалности које је упутио министру за државну управу и Локалну самоуправу Александру Мартиновићу, градоначелник Лознице Видоје Петровић каже да је заиста добро што се од када постоји овакво територијално  устројство Србије „први пут имамо окружну канцеларију и у Лозници који ће такорећи средњи ниво власти приближити грађанима Лознице и суседних општина. Имајући у виду да је наш округ врло разуђен, да је са респектабилним бројем становника на овом подручју и да су  самим тиме потребе и проблематика  становника увек актуелне и присутне, онда је ово заиста добро решење да се у Лозници налазе просторије Мачванског округа. Ту  ће, у току радне недеље и сам начелник округа боравити у данима када буде одредио, као што ће и административни радник свакодневно, од 7 до 15 часова, пружати информације према интересовању грађана које су из домена средњег нивоа власти, рекао је градоначелник Лознице Видоје Петровић.

Он је пожелео успешан рад  начелнику округа и његовом тиму за сва питања која долазе из суседних општина. Као што је познато, окружно начелство је важан део система у координацији рада републичких инспекцијских органа који имају значајну улогу па је, како закључује градоначелник Петровић ово снажан импулс и додатни искорак на побољшању стања у неким сферама живота где је то очигледна потреба и где ће то  у сваком случају бити за добробит грађана.