Ограде за безбедност ђака

9. фебруар 2021.
zastitna-ograda-skola

Заштитне ограде код Техничке, Средње школе Свети Сава и Основне школе „Вук Караџић” представљају сигурносну препреку и на овај начин ученици ће бити усмерени да прелазе улицу на пешачким прелазима, а ускоро ће бити постављена заштитна ограда и код Економске школе – рекао је данас помоћник градоначелника Љубинко Ђокић у изјави за медије нагласивши да се Град одлучио на овај корак на иницијативу градоначелника јер се ове школе налазе поред фреквентних саобраћајница.

Како је најавио, у току је пројекат којим ће бити обухваћена постављање новог видео надзора у школском парку и улицама које га окружују како би возачи били опрезнији у вожњи.

– Када је у питању безбедност ученика, морамо бити јединствени – родитељи, школа и Град. Родитељи су ту да уче децу како да безбедно прелазе улицу, школе су у обавези да имају видео надзоре и да кроз поучне филмове покажу ученицима како да се безбедно понашају, а ми као Град постављамо заштитне ограде, уграђујемо лежеће полицајце и пешачке стазе где год је то могуће и где год урбанистички услови дозвољавају, водимо рачуна да је саобраћајна сигнализација исправна и чинимо све остало да повећамо безбедност деце – закључио је Ђокић.

Директор Техничке школе Горан Горданић похвалио је иницијативу града и градоначелника на повећању безбедности свих учесника и ученика у саобраћају на фреквентним саобраћајаницама.

– Ученици су под будним надзором наставника и видео назора када су у школи, али оног тренутка када изађу из школе они су препуштени сами себи. Град је препознао ту опасност и започео реализацију пројекта безбедности ученика основних и средњих школа – указао је Горданић.