Одржана седница Скупштине града

26. март 2021.
Данас је настављена 9. седница Скупштине града Лознице, која је започета протеклог четвртка и одложена због неповољних  епидемиолошких прилика, препорука и мера  републичког Кризног штаба. Одборници су размотрили и усвојили све тачке дневног реда.
У обједињеној расправи прихваћени су План развоја града Лознице за период од 2022-2028. године, затим планови генералне регулације (ПГР) за насељена места Бању Ковиљачу и Лешницу, а за ПГР Лознице измене и допуне плана као и План детаљне регулације стамбено-пословног комплекса у улици Филипа Кљајића.
Из области социјалне заштите усвојени су Стратегија развоја социјалне заштите града Лознице за период 2021-2025. године и Правилник о начину и условима обављања послова помоћи и неге у кући за одрасла, стара лица и особе са инвалидитетом.
Одборници су усвојили и Програм развоја туризма града Лознице у наредне четири године, Извештај о раду Градског штаба за ванредне ситуације града Лознице за протеклу годину, затим предлоге аката из јавно-комуналне области као и оне у вези са поступком именовања директора предузећа и установа чији је оснивач град Лозница.
На дневном реду били су и предлози Решења о именовању Комисије за доделу јавних признања Скупштине града Лознице и Декларације у улози функције управљања људским ресурсима у граду Лозници који су такође усвојени, а потврђена су и два мандата новим одборницима.