Одржана генерална проба показне вежбе „Систем 2021“

4. новембар 2021.
civilna-zastita-priprema2021

Градоначелник Видоје Петровић поручио је данас на ванредној седници Градског штаба за ванредне ситуације Лознице, одржаној у оквиру генералне пробе показне вежбе „Систем 2021“ на реци Дрини у нашем граду, у присуству министра унутрашњих послова Александра Вулина, да је  циљ ове вежбе провера оперативне спремности Градског штаба, цивилне заштите и Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије, у садејству са колегама из Републике Српске.

Министар Вулин нагласио је да је ово је први пут да Србија проверава како би реаговала на ситуацију праве катастрофе која се дешава на читавој њеној територији. Вежба се изводи истовремено на 50 локација, у 24 града и 26 општина.

– Видели сте да много богатије и моћније државе нису спремне када их задесе поплаве или неке друге кризне ситуације. Ово је доказ да је Србија организованија и од других много већих земаља. Посебно сам поносан на сваку локалну самоуправу која је са својим јединицама урадила нешто што нисмо деценијама уназад, као и на сарадњу са Републичком управом цивилне заштите Републике Српске и Српско-руским хуманитарним центром – истакао је министар унутрашњих послова.