Лозница као узоран домаћин

9. фебруар 2021.
loznica-domacin-predstavnicima-grada-kikinda

Градоначелник Лознице Видоје Петровић са својим сарадницима уприличио је данас за градоначелника Кикинде Николу Лукача и делегацију овог града пријем током којег су на радном састанку разменили искуства, примере добре праксе и разговарали о успостављању сарадње у области привреде, туризма, образовања, културе, спорта као и корацима које ће предузети у наредном периоду у том погледу.
Градоначелник Видоје Петровић рекао је да је овај билатерални сусрет делегација два града био прилика да се направи први искорак на путу успостављања непосредније сарадње која може да да одличан резултат у будућности у Лозници и Кикинди.
– Започели смо добру сарадњу. Овакви сусрети на најбољи могући начин потврђују да на путу ка побољшању услова живота у заједници морамо да водимо политику која ће наше локалне самоуправе представити као отворене средине за нове људе, иницијативе и идеје. Све то добија смисао зато што ће грађани и у Лозници и у Кикинди кроз овакве сусрете добити нове облике сарадње у свим сферама друштвеног живота и рада. Радујемо се и чињеници да ћемо у наредном периоду имати могућност да оно што смо започели у Лозници наставимо у Кикинди – истакао је градоначелник Видоје Петровић.
Градоначелник Кикинде Никола Лукач казао је да је велико задовољство и част доћи у град Лозницу.
– Хвала домаћинима на предивном пријему. Мој тим и ја разговарали смо са градоначелником и представницима града Лознице о сарадњи наша два града, о потенцијалима које они имају и наравно о развоју који је евидентан у Кикинди и Лозници. Утврдили смо заједничка становишта где ћемо заиста моћи да сарађујемо, да једни од других научимо одређене ствари и разменимо добре пројекте како бисмо унапредили живот у обе локалне самоуправе. То јесте идеја ове прве посете у низу, где ћемо од туристичких, спортских, рекреативних, образовних и других потенцијала направити добре пројекте који ће побољшати амбијент и у једном и у другом граду – указао је градоначелник Кикинде Никола Лукач.
Након радног састанка представници града Лознице су чланове делегације града Кикинде одвели у обилазак значајних културних и историјских знаменитости и установа града Лознице.