Од града куће са окућницом младим породицама на селу

15. април 2021.
kuca-sa-okucnicom-2021

– Данас смо у прилици да промовишемо још једну сјајну меру која је потекла од стране градоначелника Лознице Видоја Петровића, а то је расписивање јавног позива за доделу бесповратних новчаних средстава младим породицама за куповину, изградњу и реконструкцију кућа на сеоском подручју – рекао је данас градски менаџер Дејан Сталовић у изјави за медије.

Како је истакао, са расписивањем овог јавног позива град Лозница жели да подстакне и пружи подршку младим породицама да остану да живе на сеоском подручју. Према његовим речима, могу конкурисати венчани супружници, парови који живе у ванбрачној заједници и самохрани родитељи са малолетном децом, а старосна граница за учешће на конкурсу је 43 године.

– Ми на овај начин показујемо да нам је изузетно важан равномеран развој Лознице, како на градском тако и на руралном подручју. Наш град већ има читав сет активних подстицајних мера у погледу оснаживања породице од којих су најважнији финансијка подршка при склапању првог брака, финансијска помоћ за свако прво, друго, треће дете, близанце и тројке, новчана накнада за незапослене породиље до навршене прве године живота детета, градска награда за најбоље ђаке и студенте – истакао је он.

Градски менаџер је додао и да ће овим јавним позивом бити опредељено 1.8 милиона динара након чијег завршетка ће бити расписан наредни као и да је буџетом града у овој години предвиђено укупно 4 милиона динара за куповину, изградњу и реконструкцију кућа на сеоском подручју, а максималан износ који једна породица може да добије у ове сврхе је 600 хиљада динара.

Према речима начелнице Одељења за друштвене делатности Тање Глишић Матић, захтев и документацију грађани ће моћи да предају на писарници Градске управе са навођењем пуног назива јавног позива са назнаком за Одељење за друштвене делатности где се администрирају конкурсне пријаве.