Од данас књижара „Службеног гласника“ и у Лозници

1. април 2024.

Данас је у Лозници  отворена  књижара ,,Службеног гласника”. Отварању су присуствовали градоначелник Лознице Видоје Петровић, директор Јавног предузећа ,,Службени гласник” Младен Шарчевић, академик Светислав Божић  и представници образовних и установа културе из нашег града. Отварање књижаре ,,Службеног гласника” у Лозници ће бити од великог значаја с обзиром на то да је прва књижара овог типа у западном делу Србије.

Градоначелник је истакао значај отварање ове књижаре наглашавајући да ће она постати значајно место за представнике различитих институција али и грађане како Лознице, тако и околних општина и рекао:

„Ово је и прва књижара Службеног гласника у Западној Србији и то ће имати један велики значај за наше суграђане, пре свега за наше школство. Ако кренемо од чињенице да су наше школе морале  ђачкe   књижицe, сведочанствa, и неке  друге обрасце  да купују у Београду, да одлазе и купују тамо, да су и наши судови, суд за прекршаје и Основни суд у Лозници такође морали због низа образаца и неких других садржаја да одлазе у Београд, ово је свакако један важан корак, јер је много ближе. И као што је  и сам директор, господин Шарчевић рекао ово је својеврсна регионална књижара, која би требала да приближи све своје услугe. Ја желим да се захвалим Службеном гласнику и директору господину Шарчевићу, и  да изразим  заиста још једном своје задовољство што ево и наш град има књижару   Службеног гласника.“

Директор Јавног предузећа „Службени гласник“ Младен Шарчевић нагласио је да ће нова књижара Службеног гласника у Лозници  бити носилац правно-информационог система, али и нудећи књиге које се наслеђују, поклањају као и националне едиције из историје и географије.

„Част ми је да смо данас у Лозници и да Гласник шири своју мрежу и у Западну Србију. Ово је седма књижара коју смо отворили у последњих годину дана у разним деловима Србије гледајући тамо где је празнина, а не може да буде празнина, јер Гласник има једну другачију филозофију не само књижарства, него је пре свега носилац правно-информационог система. И ту се дешавају битне промене, осим стандардног гласника, осим правних књига, раде се заиста велики Нови софтвери везани пре свега за претраживање правне библиотеке. Такође, Гласник се окренуо ка науци, националним темама историје, географије, културе и свега осталог, тако да смо прикупили преко  150 установа високошколских и института и кренули у едиције великих књига, битних за српску државу. За овај део Србије ће Лозница ће бити  центар велепродајни одакле ће се дистрибуирати роба у мања места, дуж Подриња, од Љубовије, Малог Зворника, Крупња и околине и у том делу је битно да су сви покривена а даље се ширимо по другим деловима Србије те је план да у овој години отворимо још шест књижара. Нек је са срећом Лозничанима “ – истакао је он.

Отварање ове књижаре представља корак ка унапређењу културне понуде града Лознице и околине, те се очекује да ће допринети културном животу и приступу књигама и информацијама широком кругу грађана.