Очишћено 500 кубика отпада у кругу Целулозе

15. март 2021.
ciscenje-otpada-2021

Протеклог викенда започета је велика акција чишћења дивље депоније која се налази простору некадашње Вискозине фабрике „Целулозе”. Према информацији из Комуналног јавног предузећа „Наш дом” у суботу и јуче је са овог простора транспортовано око 500 кубика комбинованог компресованог отпада.

Дводневне активности на уклањању целокупног комуналног и грађевинског отпада успешно су завршене уз сагласност стечајног повереника за „Целулозу” Богдане Радловић.

Члан Градског већа Биљана Филиповић истакла је да је град је увидео потребу санације дивљих депонија због чега је КЈП „Наш дом” израдило 2019. године Катастар дивљих депонија према законским прописима, а локална самоуправа је обезбедила средства за њихово чишћење у складу са приоритетима који се пре свега односе на оне које се налазе поред саобраћајница.

Како је навела, прошле године спроведена је санација око 30 дивљих депонија, а активности на њиховом чишћењу биће настављене и у овој години.

Она је апеловала на све грађане да комунални отпад одлажу у контејнере и друге просторе предвиђене за то у циљу очувања и заштите животне средине.