Објављени резултати конкурса за спровођење мера енергетске ефикасности

19. октобар 2021.
energetska-efikasnost-stalovic-matic

Поводом завршетка конкурса за спровођење мера енергетске ефикасности градски менаџер Дејан Сталовић казао је да су за овај јавни позив пристигле укупно 244 пријаве за три мере – набавку и уградњу термичке изолације (29), затим столарије (148) и котлова (67) од којих се на коначним ранг листама, објављеним 15. октобра, налази 120 домаћинстава.

Сталовић је у име руководства града и градоначелника Лознице изразио задовољство што је велики број грађана Лознице прихватио ову идеју на прави начин, препознао и своју шансу и добре намере руководства града и Министарства и учествовао у конкурсу.

Како је навео, на коначним ранг листама  за 15 домаћинстава је одобрена набавка и уградња термичке изолације, столарије за 57 и котлова за 48 стамбених јединица.

– Комисија је веома предано, детаљно и прецизно радила свој посао, а неке пријаве је одбацила због непотпуне документације док је остале бодовала по правилнику. Изласком на терен утврђено је да су грађани заиста коректно попуњавали конкурсну документацију и да је стање управо онакво како је и наведено у пријавама – истакао је он и подсетио је да је ова активност потпуно компатибилина са унапређењем енергетских својстава стамбених зграда, што је реализовано на идеју градоначелника.

– Прошле године смо уградили лифтове у неколико стамбених заједница, поправили смо већи број кровова и реконструисали фасаде. Ове године у априлу је потписано 55 уговора за поправку кровова, уградњу интерфона и видео надзора, поправку хидраната, а ових дана се завршава и јавна набавка за реконструкцију фасада. У те сврхе ове године издвојено је 80 милиона динара и то говори колико нам је важно да подижемо енергетску ефикасност у нашем граду – закључио је Сталовић.

Према речима заменика начелника Градске управе Милорада Матића, пристигао је велики број пријава што говори да је процес био транспарентан, а грађани упознати са конкурсом.

– Рок за приговоре истиче 23. октобра и могу да их поднесу само грађани код којих је спроведен теренски обилазак. Након истека рока за подношење приговора Градско веће ће донети одлуку о додељивању бесповратних средстава након чега се приступа реализацији тројног уговора између Града, подносиоца пријава и извођача радова. Већ у децембру или почетком јануара у сарадњи са надлежним Министарством биће расписан нови конкурс тако да сви они који нису конкурисали или нису успели да прикупе документацију имаће опет прилику да се пријаве за неку од мера – рекао је Матић.