Нови семафори код цркве на Лагатору

23. новембар 2020.
novi-semafori-lagator

На раскрсници код цркве на Лагатору, на магистралном путу за Ваљево, постављена је семафорска конструкција која ће бити у функцији за десетак дана, а према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића у току је јавна набавка за семафоре на још четири раскрнице – код Средње економске школе, код Музеја „Јадра”, на Владића брду код скретања за Лагатор и у Бањском шору.

Како је навео, за постављање семфора чекали су услове које дају Путеви Србије и одобрење Министарства саобраћаја с обзиром на то да је у питању државни пут.

– Ово је врло важна раскрсница у нашем граду и налази се на саобраћајници која је источни улаз у наш град и којом саобраћају становници из више од 20 месних заједница, а ако се узме у обзир да се у насељу Лагатор поред  поред пословно-стамбених објеката налазе и обданиште, црква, Установа за физичку културу „Лагатор” онда се може закључити колика је овде фреквенција саобраћаја – рекао је Ђокић и додао да на поменутој раскрсници до сада није било саобраћајних незгода.

– Ми смо један од ретких градова који је у сарадњи са Саобраћајним факултетом урадио Стратегију о безбедности саобраћаја која је усвојена на Скупштини града, а Саобраћајни факултет ради и Студију о безбедности саобраћаја. Наш циљ је да на квалитетан начин решимо питање  мирујућег и динамичког саобраћаја – истакао је он.

Вредност инвестиције за семафорску конструкцију на Лагатору износи 6.7 милиона динара, а за семафоре на преостале четири раскрснице, за које се спроводи јавна набавка, је 14.8 милиона и све се финансира из градског буџета.