Нови кошеви, молерски радови и мреже у лешничкој хали

30. октобар 2023.

Модерна фискултурна сала у Лешници, која је од свог отварања у јесен 2008. године у саставу Основне школе „Петар Тасић“ прави је замајац спорта у доњем Јадру. Кроз све квалитетнију наставу физичке културе за своје основце представља  оазу даљег унапређивања клупских спортова чему је допринела вишегодишња материјално-финансијска  подршка града Лознице.

Ових дана су уз подршку града завршени молерски радови дуж целе хале, постављене заштитне мреже на свим зидовима и нови кошеви за „краљицу спортова“ која има све више приврженика, каже Драган Ђокић,  директор  ОШ „Петар Тасић“.

 –  Реч је о радовима на капиталном одржавању објеката који су у саставу ове школе. Завршили смо све на простору који користи 450 ученика матичне школе и још стотину ђака из издвојених одељења за чију адаптацију, замену столарије  или  радове у спортским свлачионицама је уложено око два милиона динара, навео је  директор школе. Иначе, у сутеренском делу хале  смештене су просторије месне канцеларије и библиотеке, а ту су и две мање сале за борилачке спортове.

– Лозница је средина где се у полупречнику налазе три спортске дворане – у Бањи Ковиљачи, Лешници ина Лагатору,  каже помоћник градоначелника Љубинко Ђокић,

– Ја се сећам да је изградња ове хале у Лешници започета деведесетих година прошлог века и да је настављена негде после 2004.године када је на место председника општине изабран садашњи градоначелник Петровић, и да су тада интензивирани радови на њеној комплетној завршници. Ова фискултурна сала је за све те године допринела подизању новоа извођења наставе физичке културе у целом овом крају. Наш циљ је да колико год да улажемо у образовну инфраструктуру буде улагано и у спорт, јер је у томе велики значај за здрав развој младих. Ми тренутно имамо изграђене фискултурне сале у школама у Бањи Ковиљачи, затим у градским“Анта Богићевић“, „Кадињача“ и „Вук Караџић“, потом у Липничком Шору, Драгинцу и овде, у Лешници. Тренутно се граде још две фискултурне сале, једна у Јадранској Лешници и друга у Гимназији „Вук Караџић“ чиме додатно унапређујемо наставу фискултуре у лозничком крају.