Наставља се награђивање студената и ученика

30. јануар 2023.
Osnovni grb

Градско веће је усвојило решење о  финансирању такмичења ученика основних и средњих школа, остваривању права на бесплатне уџбенике за основце и средњошколце као и начину финансирања исхране ученика са сметњама у развоју и инвалидношћу.

У делу дискусије при доношењу одлуке о расписивању конкурса за доделу градске награде за најбоље студенте и средњошколце током 2023. године подржана је иницијатива градоначелника Видоја Петровића да се упоредо са финансијском подршком у Одељењу за друштвене делатности ствара јединствена база података о стручним профилима који су неисцрпан расурс града Лознице. Њихова стручност и знања су светао пример младима али и најбоља препорука за послодавце код којих могу добити посао. Таква пракса је допринос за одрживост сваког система вредности, интегрисања и чвршћег повезивања са локалном заједницим. У том смислу настојаће се да се имена свих најбољих студената, добитника градских награда нађу у једној публикацији са периодичним издањима где ће бити препознатљива њихова стручност и мотивациони значај за локалну заједницу, речено је.

На заседању Градског већа  у Лозници усвојен је Извештај о санацији градске депоније  у 12. фази  и  санацији дивљих депонија  у протеклој години  са оценом да је постигнут видљив напредак у тој области комуналне хигијене града.