Наставак успешне сарадње са пријатељима из Кине

28. јун 2024.

Делегација Народне Републике Кине на челу са гувернером  провинције Џејђанг  господином Шу посетила је Републику Србију. Након састанака који су одржани  у Влади Републике Србије, посетили су град Лозницу и сусрели се са градоначелником Видојем Петровићем и председницом Скупштине Миленом Манојловић Кнежевић.

Том приликом у хотелу „Подриње“ у Бањи Ковиљачи потписан је и Меморандум о разумевању између Струковног техничког колеџа Хангџоу и компаније Минт ,  којем је присуствовао и власник компаније  господин Чин. Овим меморандумом предвиђен је развој међусобне сарадње на унапређењу стручног усавршавања  запослених у погонима компаније  Минт у Србији али и студената неопходних профила за даљи развој пословања у Србији.

Поред потписаног меморандума, представљен је  и програм који ће се у потпуности финансирати од стране МИНТ групације,  а  који ће омогућити да сто младих из Србије посети НР Кину и  добије прилику  да се упозна са културом и обичајима  земље као и  са радом матичне компаније у Кини.

Као посебан знак захвалности на подршци коју су градоначелник Видоје Петровић и град Лозница пружили компанији чак 40 младих Лозничана ће добити прилику да буду део ове делегације.