Најбољи основци и средњошколци добили вредне награде Града Лознице

13. јул 2023.
nagrade-ucenicima-2023

У организацији Града Лознице у Научно образовном културном центру у Тршићу  данас су, на пријему ђака генерације и ученика који су у свој град донели једну од три престижне награде са републичких или међународних такмичења уручени вредни новчани поклони у укупном износу од 828.000 динара.

По традицији, на њиховим путевима успеха град је осведочени савезник, речено је на пригодној свечаности када је 18 ученика који су били ђаци својих генерација у основним и средњим школама, уз остале поклоне у књигама добили и новчане награде  по 12.000 динара. Ове године заједно са њима је 73 ђака са успесима на републичким и међународним такмичењима, добило од по осам до  десет хиљада динара награде које су у односу на прошлу годину на иницијативу градоначелника Видоја Петровића увећане за 50 одсто. У поздравним речима помоћника градоначелника Љубинкаљ Ђокића упућеним ђацима, њиховим родитељима, наставницима и професорима, изнето је, да су  таквој путањи сваког појединачног успеха допринели и њихови наставници и родитељи.

– Истина је да сте поред властите промоције на путу успеха истовремено промовисали своју школу и град, а ако сте били на међународним такмичењима – и своју државу, Србију“, рекао је Ђокић. – Могао бих зато у овом тренутку да свакога од вас поменем, али учинићу то са два Јована – Кулезића и Николића,  два ученика математичких гимназија који су донели прегршт награда са балканских, европских, и републичких такмичења. Долази ваше време да заједно са нашим тимом за будућност  и ви градите и стварате бољу и лепшу Лозницу јер својим знањем и вредностима стварате највеће благо за будућност, закључио је помоћник градоначелмика Љубинко Ђокић.

Поред ових награда,  Град Лозница редовно, око две деценије, из свог буџета уплаћује 144 месечне награде за 92 најбоља студента и 52 ученика.