“Свет жена” – 22. пут у Лозници

28. фебруар 2023.

У Лозници вечерас почиње нови циклус  манифестације „Свет жена“, која је посвећена представљању женског стваралаштва у свим областима. Свечано ће је отворити Олгица Самоиловић, директорка „Хедере Вите“ у 19 часова,  у Вуковом дому културе када ће бити одржан и концерт љубавних романси „Historia de un Amor – Љубавна прича“. Програм се наставље следеће седмице „Осмомартовским базаром“ у Улици Јована Цвијића, који приређује Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ), а у уторак, 7. марта, у Вуковом дому културе следи мјузикл „Веселе девојке“. У петак, у истој сали Сандра Силађев извешће монодраму „Дејт“, такође у организацији ТОГЛ, док је за наредни дан планиран сусрет предузетница у Лозници. Из богатог програма још се издваја у  недељу, 12. марта, радионица под називом  „Менопауза – моје најбоље године“,у Омладинском центру. у среду, 15. марта, у Галерији „Мина Караџић“планиран је скуп који организује Клуб жена у медијима „Зорица Вишњић“, који носи име по прошле године преминулој новинарки, оснивачу и главној уредници „Лозничких новости“, а наредног дана у истом простору биће отворена изложба таписерија и цртежа „Мајчине“.

Програм „Света жена“, са више дневних програма  наставља се 21. марта. У Сталној поставци слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић биће уприличено књижевно вече Данијеле Квас.

Сасвим на крају,  28. марта на сцени Вуковог дома културе биће одиграна позоришна представа под називом  „Сама је тражила“.