„На матуру без аутомобила“

12. мај 2023.
na-maturu-bez-automobila

Канцеларија за младе ће у понедељак 15.05.2023. са почетком у 12:30 часова у „Вуковом дому културе“ у Лозници организовати  велику акцију „На матуру без аутомобила“ за ученике четвртог разреда свих средњих школа, на којој ће говорити Славиша Савић („Још увек возим али не ходам“). Након предавања млади ће испред Вуковог дома имати акцију симулације вожње под утицајем алкохола и наркотика уз помоћ наочара за симулацију, такозваних „пијаних наочара“.

Обзиром да матуре за средњошколце почињу од 20. маја сматрамо да је ово добра прилика да се младима скрене пажња на безбедност у саобраћају.

Славиша Савић прошле године је био гост Канцеларије за младе када је одржао дирљиво предавање омладинцима и омладинкама.Кроз своју личну причу, младима је говорио о својој саобраћајној несрећи и грешкама које свако од нас може да направи али не мора!

Након предавања присутни ће прећи на практични део, где ће имати „задатак“ да откључају аутомобил и вежу појас, да ходају по линији и између чуњева, те да се између себе добацују, како би увидели своје моторичке способности након конзумације алкохола и дрога и координацију својих покрета уз помоћ наочара за симулацију.

Уколико су Вам потребне додатне информације, можете нас контактирати на 015/893-758 или путем мејл адресе kzm.loznica@yahoo.com