Министарка привреде Србије наставља обилазак привредника на локалу, у Лозници посетила фирму Хедера Вита

15. март 2021.
Ministarka-privrede

– Министарка привреде, Анђелка Атанасковић, боравила је данас у Лозници и са градоначелником Видојем Петровићем посетила фирму Хедера Вита која се 10 година успешно бави производњом природне козметике.

Министарство привреде заједно са Привредном комором Србије организује посете привредницима на локалу, како би чули њихове проблеме и заједнички пронашли решења, али и како би представили програме подршке Министарства које ће моћи да користе током ове године, рекла је Атанасковић.

Градоначелник Лознице истакао је да са оваквим привредницима наш град крупним корацима иде напред јер је и у време пандемије забележен пораст привредне активности а Хедера је пример успешног пословања.

Петровић је поручио да у наш град долазе министри, представници државе и дипломате, не само да пруже подршку кроз пројектно финансирање, него и да промовишу све оно што Лозница данас има. Структура наше привреде је таква да имамо много предузећа на која можемо бити поносни, предузећа која имају значајно подигнут ниво технолошки ниво производње и која увелико освајају не само европско, него и светско тржиште и за мене као градоначелника је то нешто због чега се вреди борити и радити, поручио је Петровић.

На примеру ове фирме многи могу да уче да је могуће ући у сурову утакмицу бављења привредном делатношћу, посебно у време пандемије али ако имате прави тим и прави циљ, онда резултат не може да изостане – каже градоначелник Лознице.

Власница компаније Хедера Вита, Олгица Самоиловић, изразила је захвалност министарки привреде и градоначелнику на посети и најавила да ће та фирма у наредном периоду уложити додатна средства у циљу развоја и новог запошљавања.

Нагласила је да су, за 10 година колико постоје, израсли у предузеће које директно запошљава 40 радника и још толико њих који су индиректно укључени у посао.

Проширена је мрежа продајних објеката у земљи а извозе и на страна тржишта.

Подсетила је да су успели да нађачају тешке услове пандемије и у време ванредног стања фирма је преоријентисала производњу на дезинфекциона средства и запослила нове раднике а прошлу годину су завршили са повећаном производњом, продајом и прометом.