Међународни џију-џицу турнир “Лозница Опен” окупио 530 такмичара Балкана

13. мај 2024.

У хали “Лагатор” у Лозници, у суботу 11. маја, одржан је Међународни џију-џицу турнир “Лозница Опен”који је привукао 530 такмичара из Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Северне Македоније, Словеније и Србије.

Александар Томић, оснивач Академије борилачких спортова и организатор турнира, изразио је задовољство великим бројем учесника, истичући да је “Лозница Опен” постао једно од најмасовнијих такмичења у овом спорту на Балкану. Захвалио је градоначелнику Видоју Петровићу и Градској управи, на подршци у организацији турнира.

Милан Недељковић, члан Градског већа Лознице, поздравио је учеснике и публику у име градоначелника, наглашавајући опредељење Града да се сваке године улаже у изградњу спортске инфрастуктуре као и у подршку раду спортских клубова. “Видети оволики број такмичара је управо показатељ да смо на правом путу када је реч о подршци развоју спорта “, додао је Недељковић.

Најуспешнији на турниру био је џију-џицу клуб Јахорина, освојивши укупно 78 медаља, док је друго место заузела Славија из Источног Сарајева са 66 медаља, а и сам домаћин турнира, лознички клуб, остварио је значајан успех.

С обзиром да су се за наредну годину пријавиле још две земље, према најави организатора, у плану је да се турнир одвија у два дана.