Лозничка регата 5. августа

26. јул 2023.
najava-drinske-regate-2023

Директор 17. Лозничке регате Милан Недељковић и градски менаџер Дејан Сталовић данас су у име организатора упутили позив свим љубитељима речног туризма да буду учесници и гости ове манифестације која своје место у високом сјају баштини и током овогодишњег Лозничког лета. Како је изјавио капетан регате Милан Недељковић старт је у суботу 5. јула испред хотела у Малом Зворнику у 10 часова и одатле ће све посаде према јасно дефинисаном протоколу регате  кренути добро познатом путањом ка Бањи Ковиљачи и одредишту Жићина плажа. Циљ је да се кроз четворочасовно дружење на води и у добром расположењу, још једанпут представе туристички потенцијали Дрине и Града Лознице. Као и претходних година влада велико интересовање свих учесника, како из  суседних општина, тако и приврженика реци који управо због  Лозничке регате овде долазе на одмор и рекреацију.

Градски менаџер Дејан Сталовић подсећа на залагање градоначелника Лознице, Видоја Петровића, да сви летњи садржаји буду одраз отворености и великог гостопримства нашег града попут забавних садржаја у које се публика уверила  у Лозници у првој половини јула.

Када је реч о безбедности учесника регате о томе ће бринути Погранична полиција и ронилачки тимови. На старту регате сви учесници ће добити мајице и качкете а у завршници кувана јела, освежење и рекреацију са такмичарима на излову рибе.

Градски менаџер Дејан Сталовић је уз позив учесницима подсетио да се дан после регате у Лозници организује и концерт популарног певача Жељка Самарџића, којим се на најлепши начин, уз биоскопске пројекције на отвореном  наставља Лозничко културно лето.