Лозница, увек у врху

23. новембар 2020.
Vidoje-Petrovic-gradonacelnik

Нове стадионе у Србији први ће добити Зајечар, Лесковац и Лозница. Канцеларија за управљање јавним улагањима распиала је јавну набавку израде пројекта за извођење радова и израду пројекта изведеног објекта подељену у три партије. Најскупљи ће, судећи према процењеној вредности бити стадион Краљевица у Зајечару – 2,81 милијарда динара, следи Лагатор у Лозници – 2,5 милијарде, док је вредност набавке за стадион Дубочица у Лесковцу процењена на нешто преко две милијарде динара без ПДВ-а.

Ту вест пренели су данас сви српски  медији, а градоначелник Лознице Видоје Петровић, пре два дана, управо је тим поводом дао и посебну изјаву на једно од питање новинара:
-Ових дана треба да се спроведе обједињена набавка, тај рок траје око 50-60 дана. Одмах после  избора извођача радова рок за њихово увођење у посао  је десетак дана, што говори да је то пројекат који је добро припремљен, за који је наша влада и држава обезбедила финансијску подршку. Лозница се као  град  замашно потрудила  да допринесе стварању других предуслова укључујући издавање грађевинске дозволе, истакао је градоначелник Видоје Петровић.

Ово би значило да ће први радови на новом стадиону започети најкасније за три месеца. Претпоставља се  да је најближе решење  док трају радови на новом стадиону фудбалери Лознице3своје мечеве играју на терену у Клупцима који је потребно дорадити како би се на њему стекли услови за одигравање утакмица Прве лиге.

Још један леп мотив за ФК Лозница који игра сјајно у Првој лиги Србије да подигне своје резултате на још већи ниво.