Лозница слави рођење првог детета у 2024. години: Данијели Барић уручен поклон пакет и новчани износ од 70 хиљада динара

3. јануар 2024.

Љубинко Ђокић и Дејан Сталовић, уручили су данас у име председника Привременог органа града Лознице, Видоја Петровића, Данијели Барић из Јошеве, мајци прворођене бебе у 2024. години пригодан пакет са неопходним стварима у првим данима живота новорођенчета и новчани износ од око 70 хиљаде динара, што је просечна нето зарада на територији Града.

Ђокић је изразио честитке свим мајкама које су донеле нови живот на свет, пожелео им срећу и много лепих тренутака са децом. Истакао је и континуирану подршку града породицама, подсећајући на различите облике издвајања из градског буџета у ту сврху.

“Деца и породице су међу главним приоритетима нашег Града и градоначелника. Подршка и подстицаји наталитету и родитељству биће настављени и у овој, али и у наредним годинама”, нагласио је Ђокић.

Данијели је ово четврто дете. Дечак је тежак 2680 грама и дуг 47 центиметара, а име је добио по мами, Данијел.

Ова иницијатива је део ширег програма Града Лознице за подршку породицама и подстицање наталитета, рефлектујући напоре локалних власти да се одговори на демографске изазове.

Активности као што је ова, које се фокусирају на финансијску и материјалну подршку новорођенчадима и њиховим породицама, представљају важан корак у креирању позитивнијег окружења за младе породице и подстицање родитељства.