Лозница припада најбољима

12. април 2020.

Лозница припада најбољима

12. април 2020.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић синоћ је у  свечаној сали установе ”Лагатор” организовао  традиционални новогодишњи пријем којем су присуствовали најближи сарадници, народни посланици, чланови Градског већа, одборници Скупштине града, представници више локалних самоуправа, привредници, предузетници, пољопривредници, представници страних инвеститора, лекари, просветни радници, спортисти, најбољи ученици и студенти.

Обраћајући ће се гостима он је представио пројекат „Лозница најбољима” који је осмислио са циљем да младе, вредне, образоване и стручне људе задржи у Лозници и приближи их завичају подсећајући да је Лозница пре 12 година као јединица локалне самоуправе са статусом општине добила статус Града и указао колики је утицај и значај то имало на Лозницу данас.

–  Ако се вечерас свако од нас окрене око себе и погледа само присутне у сали онда ће се потврдити велика истина – да смо ми заправо направили административни искорак где је Лозница постала град, а ви Лозницу чините градом и ја вам на томе честитам и поносим се са тим. И ова година је у знаку претходних један континуитет у друштвеном животу, у раду, у прегалаштву, у заједничком раду.  Ово је време када нам више него икад треба мир, политичка стабилност и дијалог. Ово је непоновљиво време огромних могућности и нових шанси. На нама ће бити одлука да ли ћемо имати довољно снаге, мудрости, енергије да одговоримо на све изазове са којима смо суочени не само у овом времену него кроз читаву историју – нагласио је градоначелник Петровић.

Како је истакао, Лозница никада до сада у историји није имала снажнију подршку државе и државних органа, од председника Александра Вучића до Владе Србије и свих министара у њој и сада је у таквој позицији да се на основу јасних показатеља може предвидети тренд привредног и свеукупног друштвеног развоја.

– Лозница има шансу да се у наредних седам година нађе у друштву десет најразвијенијих градова Србије и то је наш циљ. Тај циљ можемо и морамо остварити. Није политичка флоскула када безброј пута понављам исти позив да је свако коме је Лозница на првом месту добродошао у овај тим. Куца на отворена врата и чека га испружена рука – указао је градоначелник Петровић.

Како је навео, пројекат ”Лозница најбољима” је подухват и порука да ће град отворити врата за повратак најстручнијих људи који су отишли ”зато што су морали или су мислили да треба да оду негде да потраже бољи живот и да тамо сањају своје снове”.

– Данас их Лозница зове да сањају лозничке снове. Издвојили смо средства у буџету и хоћемо да вратимо стручњаке у Лозницу, да позовемо све младе, студенте основних студија са просеком девет и више, да могу да рачунају на посао у своме граду. Требају нам, будућност припада најбољима и њих морамо довести овде јер Лозница мора да иде напред – поручио је градоначелник Лознице Видоје Петровић.