Лозница по твојој мери

23. новембар 2020.
Лоѕ

Поштовани суграђани,

Наша Лозница је град историје, али и будућности, младости која надолази и даје нам наду-  град успешних и признатих људи који постижу сјајне резултате у различитим областима.

Данас је Лозница модеран град на западу Србије, који са поносом негује историјско и културно наслеђе својих предака, али се истовремено убрзано развија, иде напред и гради будућност, чекајући своје нове великане.

За Лозницу су последње две године  биле заиста значајне из много разлога.  У свим аспектима живота започете су значајне инвестиције, а Лозница је доживела велике урбанистичке и инвестиционе промене,  неке и од националне важности. Вишегодишњи предани рад на остваривању визије-  да Лозница постане лидер западне Србије и један од десет најразвијених градова у Србији- почео је да добија озбиљне темеље и контуре.

 Одговорна политика коју смо водили претходних година видљива је данас  у сваком сегменту друштвеног живота и на сваком кораку у Лозници- у путној, комуналној, економској и енергетској инфраструктури, али и у спровођењу активних мера у области социјалне политике, образовања, здравства, културе, подршке привредницима и пољопривредницима. Изграђене су нове фабрике и отворена нова радна места. Увелико се реконструише и опрема болница, изграђена су електро -енергетска постројења (трафостанице), изграђени нови  и реконструисани постојећи путеви, урађена гасификација, проширена водоводна и канализациона мрежа, обновљене школе, изграђена нова обданишта, изграђене нове спортске дворане, базени, спортски терени, те Лозница данас има ново лице.

Буџет града Лознице увек је развојни и пројкетно орјентисан, а планирана средства се наменски троше уз домаћински и одговоран однос у трошењу новца. Увек  смо били  отворени  за идеје суграђана,  стварајући  чврсто партнерство између приватног, јавног и цивилног сектора у локалној заједници,  како бисмо  изградили јаку Лозницу, у којој ће свако имати своју шансу и своју будућност. И ове године желимо да и ви учествујете у креирању буџета за 2021. годину и да заједнички наставимо да градимо и радимо за нашу Лозницу, за нашу децу. Желимо да чујемо и ваш глас јер смо сигурни да нам је свима Лозница увек на првом месту!

Желимо да чујемо ваше предлоге, како бисмо их уврстили у коначни предлог овог документа, који ће се наћи пред одборницима у Скупштини града.  Своје предлоге можете слати на мејл projekti@loznica.rs  или поштом на Градска управа Лозница, Одељење за финансије, Карађорђева 2, Лозница.

Да заједно наставимо да градимо и радимо за Лозницу!

Градоначелник

Видоје Петровић