Лозница је светао пример бриге о младима – поручили млади посланици Скупштине Србије

19. март 2021.
mladi-poslanici-u-loznici

радоначелник Лознице, Видоје Петровић, састао се у градској управи са народним посланицима у Скупштини Србије, Иваном Поповић и Јанком Лангуром, који су након радног састанка обишли и тим који ради на пројекту „Лозница у будућности” .

Намера младих посланика је да обиђу што више локалних самоуправа у Србији како би чули глас народа, објаснила је новинарима посланица Поповић.

Млади посланици су истакли Лозницу као пример другим локалним самоуправама када је реч о бризи и односу према младима, похваливши пројекат који реализују млади у склопу Тима за будућност Лознице.

Градоначелник Лознице, Видоје Петровић, пренео је гостима да Лозница од председника Александра Вучића и Владе Србије од почетка има снажну подршку у свим сферама, када је у питању енергетска инфраструктура, довођење страних инвеститора, изградња спортских објекта, новог стадиона, обданишта, иновационог центра за младе. Огромна средства држава је издвојила за реконструкцију и комплетно опремање Опште болнице а реч је о улагању које је незабележено у историји овог града – рекао је Петровић.

Охрабрујуће је да се у Лозници и Србији бележи раст привредне активности чиме се стичу услови да се, одговорним односом према буџетским средствима, улаже у знање, улаже у младе и да се још више ради на изради планских докумената и пројеката јер је пројектна спремност локалних самоуправа нешто на чему инсистира и Влада Србије и председник државе.

Градоначелник Лознице је додао да ће Владина Канцеларија за управљање јавним улагањима огромним средствима подржати локалне самоуправе у погледу осавремењавања путне инфраструктуре, изградње и реконструкције водоводне мреже и комуналне инфраструктуре.

Једна од тема била је и јаче повезивање Лознице, која има статус града, са суседним општинама Мали Зворник, Крупањ и Љубовија, у циљу боље сарадње и пружања квалитетнијих услуга грађанима.

Разговарано је и о пројекту Јадар који реализује мултинационална компанија Рио Тинто, а имајући у виду полемике везане за утицај пројекта на животну средину, градоначелник Лознице је поручио да становници овог краја могу да буду потпуно спокојни јер су и нашој локалној самоуправи и држави Србији – грађани на првом месту.