Лозница финансира најбоље ђаке и студенте

21. март 2023.
nagrade-za-studente2023

И ове године у Градској управи Лознице успешно је окончан фебруарски конкурс за доделу градске награде најбољим ученицима и студентима у 2023. години. Како се награда додељује од 2000. године до сада је такав подстицај од свог града остварило 2702 ђака и студента. Према информацијама које су стигле након заседања Комисије за спровођење конкурса од 148 пријављених, услови су испунила 144 кандидата. Према речима помоћника градоначелника Љубинке Ђокића, право да конкуришу имали су ученици са територије Лознице који су републичком или међународном такмичењу, остварили једну од прве три награде.

Што се тиче студената, могу да конкуришу они који су уписани на факултет чији је оснивач држава, чије студирање финансира из буџета државе, и имају просек оцена девет и више. За студенте ромских националних услова су били исти, али није било потребно да имају девет просек, али јесте да имају потврде да се налазе у категорији студената којима је потребно помоћи и да исту добије од Националног савета ромске националне мањине као припадници те популације. Студенти са инвалидитетом поред општих услова имали су уверење Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање, потврдио је данас помоћник градоначелника.

Овога пута за добијање годишње награде услове су испунила 52 ученика и 92 студента. Међу ученицима су 24 имали прву награду, девет другу и 19 трећу, док скоро трећина награђених студената студира медицину. Висина награде остаје за ученике седам, а студенте дванаест хиљада динара месечно.