Лозница добија нову обилазницу – повезивање брзог пута Лозница-Шабац са магистралним према Ваљеву и растерећење саобраћаја у граду

12. новембар 2021.
ugovor-obilaznica-loznica

Градоначелник Лознице Видоје Петровић, присуствовао је данас састанку председника Републике Србије, Александра Вучића, са представницима кинеске грађевинске компаније Power Construction Corporation of China Limited.

Након састанка представници Владе Републике Србије, Јавног предузећа Путеви Србије и кинеске компаније потписали су Оквирни споразум о реализацији пројекта изградње обилазнице око Лознице.

– Корак по корак, камен по камен, кренули смо да градимо нашу Србију и да напредујемо, чини ми се, брже него што смо и сами очекивали, пре само неколико година.  Ово је брига о људима, како ће да живе људи у Ужицу, Пожеги, Бајиној Башти, Горњем Милановцу, Лозници. Хвала нашим кинеским пријатељима – рекао је председник Републике Србије Александар Вучић.

Реч је о обилазници према Ваљеву која ће пролазити кроз Руњане, Липнички Шор, Липницу, Брадић, Грнчару, Доње Недељице, Горње Недељице, Слатину и Корениту, а којом ће се решити измештањe транзитних токова из центра Лознице, као и повезивања државног пута Ваљево – Лозница са планираним државним путем Шабац – Лозница, али и оживети читав крај кроз путну инфраструктуру.

Будућа саобраћајница биће у дужини од 13,6 километара, имаће две возне траке ширине по 3,25 метара, док ће брзина кретања износити 80 километара на час.