Летње игре на води „Водени изазов“

31. јул 2023.
vodeni-izazov-2023-2

Канцеларија за младе, у сарадњи са УФК Лагатор и Сектором за ванредне ситуације МУП-а Србије, а уз подршку Града Лознице,  организовала је на градским базенима такмичење под називом  „Водени изазов“. За овај догађај, који је дао пун сјај лозничком лету  било је пријављено осам екипа, а са  укупно 48 такмичара. Учесници су били млади од 15 до 30 година.

Екипе су биле мешовите, момци и девојке заједно су се надметали у играма на води, свеукупни победник била је екипа „Спасиоци“.

Такмичари су наступили у пет игара, које су захтевале различите вештине. Тако је прва игра названа „Реморкери“  кроз надвеславање, где су  се по два тима у два чамца повезана ужетом, исказала у вештини који ће чамац више успети да се удаљи од граничника, јер чамац који први додирне граничну линију губи игру. Друге игре захтевале су сналажење, брзину и спретност, тимски допринос.

Овај рекреативни садржај имао је добар пријем код публике крај базена  у којој је било различитих узраста који су заједно навијали и уживали гледајући такмичење.

Свим учесницима додељене су захвалнице, а победничкој екипи „Спасиоци“  додељене су и награде.