Командант Штаба за ванредне ситуације Града Лознице Видоје Петровић, дао је налог радним групама о непрекидним активностима на терену

13. децембар 2021.
sneg-vanredna-situacija

оводом великих снежних падавина и прекида напајања електричном енергијом и путева на појединим правцима, командант Штаба за ванредне ситуације Града Лознице Видоје Петровић, дао је налог радним групама о непрекидним активностима на терену.

Према њиховим информацијама главни проблеми настали су на електро и путној мрежи.

У месној заједници Симино Брдо због великих наноса снега пут је непроходан, струје нема од синоћ као и уличне расвете. Слична ситуација током дана била је и у Јаребицама.

Радници ЈП “Лозница развој” су од јутарњих часова, заједно са екипама извођача радова непрестано на терену.

Механизација извођача радова радила је на чишћењу путева предвиђених планом и програмом зимске службе, као и локалних путева на којима се одвија аутобуски саобраћај и где је највећа фреквенција возила.

Према информацији из ЈП “Лозница развој” од почетка падавина очишћено је 250 километара путне мреже, а сви путеви посипају се индустријском сољу и каменим агрегатом.

 Радници ЈП “Наш дом”, које је надлежно за чишћење јавних површина, пешачких стаза, тротоара и мостова непрестано су на терену.

До дечијег одмаралишта на Гучеву, омогућени су услови како би се аутобус који је превозио децу из одмаралишта безбедно кретао.

Према информацији из Електро Подриња због прекида мреже на 110 киловолтном далеководу, услед тежине снега и ломова стабала у готово свим селима Горњег Јадра, без напајања електричном енергијом данас су били мештани Добрића, Јадранске Лешнице, Јошеве, Милине, Трбосиља, Чокешине, Текериша, дела Корените, Зајаче, дела Крајишника, Воћњака, Јаребица, Великог Села, Горњих и Доњих Недељица, Ступнице, Цикота, Рибарице, Тршића, Горње Ковиљаче, Брезјака и Пасковаца.

Све расположиве екипе Електродистрибуције су на терену и боре се да што пре отклоне кварове, те је у вечерњим сатима струја стигла у Драгинац, Чокешину, Трбушницу, Јадранску Лешницу, Јошеву и Горњу Ковиљачу.

Током дана Ватрогасно спасилачка јединица интервенисала је на приземној кући у Руњанима, где је пожар захватио кров и једну просторију.

Град Лозница како би помогао ЕД уступио је четири теренска возила ради бржег и ефикаснијег рада на критичним тачкама.

Активности јавних предузећа настављају се све док то временски услови налажу.