Изграђен нови полигон за обуку возача уз подршку Града Лознице

23. септембар 2021.
Poligon-za-obuku-vozaca

Градоначелник Видоје Петровић изразио је данас задовољство поводом изградње новог квалитетног полигона за обуку возача на простору поред  зграде УФК „Лагатор“, за шта је средства издвојио Град Лозница уз учешће лозничких ауто школа.

– Ово је леп пример добре праксе који је за опште добро и од користи не само ауто школама већ пре свега у функцији подизања нивоа квалитета обуке за возаче и безбедности свих учесника у саобраћају, а пре свега младих возача који су тек положили возачки испит за одређену категорију – истакао је он.

Према његовим речима, полигон се изузетно добро интегрисао на том простору имајући у виду да је дошло до померања старог за обуку возача због изградње новог стадиона.

– По ко зна који пут потврђује се да када радимо заједно резултат не може да изостане, а оно што је у перспективи најважније је квалитетна обука младих возача. Сви знамо колико нам је стало да се подигне степен безбедности учесника у саобраћају. Врло често имамо суморне хронике о настрадалима. Овим показујемо да поправљамо услове за обуку возача и стварамо један нови амбијент – рекао је он. Градоначелник Петровић је на крају пожелео успех свим корисцнима полигона.

Власник једне од ауто школа Милан Илић, истакао је да је нови полигон од изузетног значаја за све ауто школе и младе возаче и да је на овај начин одлична сарадња са Градом и руководством сада подигнута на највиши ниво с обзиром на то да су у Србији само три, четири локалне самоуправе омогућиле изградњу полигона.