Иновациони центар у Лозници

19. јануар 2021.

Иновациони центар у Лозници

19. јануар 2021.
Inovacioni-centar

Први на листи интересовања

Инвестиције у области телекомуникација и информационих технологија привукле су највећу пажњу читалаца на порталу Е – капије. Тако се на првом месту на листи тог портала налази вест из Лознице о почетку изградње Иновационог смартап центра, тзв. СМАРТ СИТИ центра у којем ће се спроводити програми и обуке за младе у области израде инвестиционих решења за дигитализацију јавне управе на територији овог града. Циљ самог пројекта је оснивање што већег броја стартап компанија које ће развијати иновациона решења у дигитализацији јавног сектора а што ће допринети запошљавању и спречити одлазак младих.
Ова вест из Лознице водећа је из групе од шест првопласираних информација у прошлој години које се везују за област телекомуникација и ИТ сектора. На другом и трећем месту је вест о новим научно технолошким парковима у Новом Саду и Нишу, затим, нове врсте услуга преко СИМ картице, плаћање скенираним кодовима и најављена изградња научног центра и развојног кампа у Новом Саду, у режији америчке компаније Епик Гејмс.
У пандемијској години иза нас то је велики успех, јер су информационе технологије оствариле раст од 7 одсто на српском тржишту уз достигнуту вредност од 600 милиона долара. То је разлог више што се посебан акценат ставља на развој младих и иновативних компанија улагањем у тај сектор.